Corona

regulations in Frans from 14 March:

see the France corona information site

<20 december 2021 >

Wat zijn je boekings risico’s?
Deze zijn zeer gering! Mocht we door de covid maatregelingen verhinderd zijn, zoals onderstaand vermeld, dan betalen we 10% van de boeking.

Een annulering vanwege de COVID19 pandemie is mogelijk voor deze accommodatie als een of meer van de volgende punten van toepassing zijn:
– Sluiting van de geboekte accommodatie;
– Sluiting van het geboekte skigebied;
– Sluiting van de grenzen van uw land van herkomst en/of Frankrijk;
– Opsluiting of reisverbod in Frankrijk.

Deze maatregelen moeten geldig zijn op de dag van aankomst en mogen nog niet bestaan op het moment van boeking. In het geval van regelgevende maatregelen die tijdens uw verblijf zijn genomen en die leiden tot een vervroegde terugkeer naar uw huis, dan geld een vergoeding voor de ongebruikte periode en ongebruikte skipasdagen.
Voorlopig zijn er geen beperkingen die een kosteloze annulering zouden rechtvaardigen.

Mocht jezelf positief getest zijn voor vertrek, maak dan gebruik van je annuleringsverzekering.

Wat zijn de coronamaatregelen in Frankrijk zoals nu bekent (20dec)?

20 december 2021

Wintersport in Frankrijk:coronamaatregelen

Eindelijk kunnen we weer op wintersport in Frankrijk, eindelijk! Het ziet ernaar uit dat het, met de nodige voorzorgsmaatregelen, een waanzinnig en super mooi wintersport seizoen wordt. De Franse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Frankrijk gaat, lees je hieronder.

Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Bekijk daarom voor vertrek altijd het actuele Nederlandse reisadvies naar Frankrijk en vergeet niet de actuele coronamaatregelen op bestemming en de laatste informatie over het coronabewijs (in Frankrijk ‘Passe Sanitaire’ genoemd) te controleren.

Het goede nieuws
Op de piste hoef je geen mondkapje op. Lekker die frisse lucht opsnuiven dus!

Inreisregels
Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht een 3G-bewijs te hebben en een erewoordverklaring in te vullen en mee te nemen. Bekijk ook het Nederlandse reisadvies naar Frankrijk.

3G-bewijs (gevaccineerd, getest of genezen)
Anders dan bij het reizen naar Frankrijk – waarbij kinderen vanaf 12 jaar een 3G-bewijs moeten kunnen tonen – geldt in Frankrijk zelf, dat een 3G-bewijs voor toegang tot bepaalde faciliteiten pas nodig is voor kinderen vanaf 12 jaar + 2 maanden.

De basismaatregelen
– Draag je mondkapje in het openbaar vervoer, de skilift, binnen in openbare ruimtes, wanneer je ergens in de rij staat en op andere drukke plekken.
– Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
– Houd 1 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
– Een 3G-bewijs
– Een mondkapje

Niet vergeten
– Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
– Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een ingevulde erewoordverklaring.
– Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een 3G-bewijs (gevaccineerd, getest of genezen). Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee. Bij het oversteken van de grens, het inchecken in je accommodatie en op andere plekken, kan om je QR-code gevraagd worden.
– Voor iedereen van 11 jaar en ouder: een goedgekeurd mondmasker (chirurgisch of klasse 1 medisch).

Testen in het skigebied
Testen zal in de meeste skiresorts mogelijk worden gemaakt. Kosten voor testen zijn voor eigen rekening en kunnen per locatie verschillen. Op deze pagina vind je de testlocaties en coronamaatregelen per bestemming, zodra deze bekend zijn.

Extra punt van aandacht
In Frankrijk wordt de geldigheid van vaccinaties per 15 december en 15 januari aangepast. Sinds 15 december 2021 geldt, dat mensen van 65 jaar en ouder maximaal 7 maanden na hun laatste prik een boostervaccinatie nodig hebben voor een geldige passe sanitaire. Vanaf 15 januari 2022 geldt dit ook voor iedereen van 18 jaar of ouder. Heb jij een eenmalige vaccinatie met het Janssen-vaccin gehad? Dan geldt een andere termijn: Sinds 15 december 2021 is een eenmalige dosis van het Janssen-vaccin nog maar 8 weken geldig vanaf de vaccinatiedatum. Voor meer informatie over het coronabewijs, de geldigheid van vaccinaties en toegang tot faciliteiten, klik hier.